خواص اگهر یا قارچ دنبلان
قارچ دنبلان چیست و چه خواصی دارد ؟
دنبلان ها یک قارچ زیرزمینی از جنس توبر هستند که بسیاری از آنها به دلیل عطر و طعم قوی و کاربردهای آشپزی بسیار با ارزش هستند. اگرچه همه از قارچ لذت نمی برند، دنبلان ها طعم بی نظیری و دلپذیری دارند و به خصوص در غذاهای فرانسوی به خوبی طعم لذیذ خود را نشان می دهند. بیشتر گونه های دنبلان با انواع خاصی از درختان، از بلوط و فندق گرفته تا درختان پروان و راش رابطه ای هم زیستی برقرار می کنند. قارچ دنبلان همچنین جزو برخی از گرانترین غذاهای جهان است که صدها یا حتی هزاران دلار برای هر کیلوگرم هزینه دارد زیرا آنها پس از برداشت، حالت خوبی ندارند و کشت آنها دشوار است.
اگهر یا همان دنبلان کوهی ///// گونه ای قارچ خوراکی "با ارزش" و البته گرانقیمتی است که به صورت خودرو در دامنه کوهستان ها و کوه های شنی رشد می کند و شناسایی و جمع آوری آن در زیر خاک نیازمند تجربه و خبرگی خاصی است. این قارچ با رنگ قهوه ای تیره یا روشن شبیه یک گردو و یا سیب زمینی معمولی به وزن ۵۰ الی ۹۰ گرمی در زیر خاک به عمق ۵ الی ۳۰ سانتی متر رشد می کند. اکثرا قارچ های کوهی، طبیعی بوده و می توان آن را به عنوان لذیذ ترین و مقوی ترین قارچ های خوراکی دانست که دارای ویتامین و پروتئین بسیاری است.